Evenementen Kalender 2019

         Naamdag

Zaterdag 19 januari 2019

Korte gezamenlijke ochtendmis, koffietafel, ophalen van de cijnsgelden, de geneugten van het Bourgondisch feesten, overvloedig met drank en een rijkelijke maaltijd, gevolgd door een gezellige avond met verbroedering en dans.

         Verbroederingsverschieting

25 april 2019

Het gilde St. Jan Batist uit Sprundel ontvangt het gilde St. Sebastiaan. Het gildewapen van St. Jan Baptist is de balansboog op 61 meter doel. De verschieting is met dit gildewapen. Tijdens deze avond ligt de nadruk op verbroedering tussen het gilde St. Jan Baptist en St. Sebastiaan.

         Verbroederingsverschieting

juni 2019

Verschieting met het gildewapen van het gilde St. Bavo, uit Raamsdonk. Het Gilde wapen van St. Bavo  is de handboog op 25  meter doel. Tijdens deze middag ligt de nadruk op verbroedering tussen het gilde St. Bavo en St. Sebastiaan. In 2020 komt St. Bavo bij St. Sebastiaan met de kruisboog schieten.

 

         Vogeltjes Verschieting ( Liggende Boom)

1e zaterdag na Pinksteren - 2019

Er wordt door de leden van het gilde gestreden met de handboog op een opstelling met verborgen vogels en ballonnen. De vogels zijn ook hier van hout . De vogels zijn genummerd en deze nummers zijn niet bekend aan de schutters. de nummers staan voor leuke prijsjes. 's Avonds is er een barbecue.

 

         Koningsverschieting (Kruisboog)

(laatste) zaterdag september 2018

Hier wordt er door de leden gestreden met de kruisboog op 20 meter doel. Hij of zij die de hoogste score behaald, over 2 series van 15 schoten, is de kruisboogkoning van dat jaar. Degene die 3 maal achtereenvolgend koning schiet, kan de keizer uitdagen. Deze kamp word in 10 schoten bepaald. Bij gelijke score, worden nogmaals 5 schoten gedaan. Mochten er dan nog geen verschil zijn, dan wordt er schot om schot gestreden totdat er een winnaar is. Hij of zij is (of blijft) de koning. 's Avonds is er een barbecue.

         Koningsverschieting    (gilde koning)

(2e) zaterdag na Pinksteren - 2020 

Er wordt door de leden van het gilde gestreden met de handboog op de vogel. De vogel is een houten model welke van een ca. 12  meter hoge mast moet worden afgeschoten. Hij of zij die de vogel op de grond doet belanden is de Gilde koning voor de komende twee jaar. De gildenbroeders (zusters) strijden onder aanmoediging van hun vrouwen (mannen) en het publiek verbeten om deze eer. 's Avonds is er een barbecue.